zaterdag 23 september 2017

1e competitiewedstrijd 23 september 2017

Eindelijk mochten ze weer aantreden , na pas 1 wedstrijd voor de beker te hebben gespeeld ( nou ja wedstrijd is misschien een groot woord ) dit seizoen.

Al 2 x een wedstrijd afgelast en ook niet alle trainingen gingen door , door menige regenbui.

En dan nu meteen de start van het seizoen in de hoofdklasse met 2 nieuwe spelers.

Ook meteen een vroegertje ... Half 9 spelen en dus 8 uur rondlopen met doeltjes en dopjes , om zo het veld klaar te zetten samen met Raymond terwijl Ivo en Fiona voor de koffie hadden gezorgd....

De tegenpartij was ook al vroeg aanwezig en zo stonden er 2 teams een goede warming up te doen net na 8 uur.

Na de teambespreking konden we starten ... Helaas zonder spelbegeleider deze week , dus dat nam Raymond voor zijn rekening.

Bruce had aangegeven dat hij wel keeper wil zijn dus .... tadaaa


Vanaf de aftrap onderscheppen wij meteen de bal via Santi die een prachtige pass geeft op Job ... Job alleen vogelvrij op de keeper af maar hij schiet helaas mis ... Tegenstanders meteen op volle snelheid richting ons doel .. Maar daar staan Christaan & Santi , dus de bal wordt onderschept.

Dan ontsnapt Kai langs de lijn met de bal , en net als hij een goede vaart heeft en een prachtige pass in gedachte heeft wordt hij vanachter onderuit gehaald ....In de counter van de tegenpartij is het Christiaan die de bal afpakt en van afstand hard uithaalt op het doel maar de keeper redt.

Spel gaat leuk op en neer en de teams zijn goed aan elkaar gewaagd.... Was het niet dat hun sterspeler een prachtige slalom maakt tussen onze verdedigers door en mooi afrond ... 0-1

Meteen hierna ,na de aftrap ,trekt Christiaan de stoute schoenen aan en gaat langs de lijn mee naar voren en kan net de bal mooi voor het doel knallen ... En daar stond Kai ... HOPPA de 1-1

Tegenstanders krijgen hierna 2 corners , waar duidelijk op wordt geoefend ... Prachtige hoge ballen en ze stonden allemaal op positie ... Maar wij hebben Bruce en die pakt de bal en schopt snoeihard naar voren .... En daar staat Kai weer ( maar waar staat Kai niet ) ... BAM 2-1

Hierna een korte time-out om te wisselen en het 1e gedeelte te bespreken.


Nadat wij een corner kregen , kwam de O zo gevaarlijke tegencounter ... Maar Dilly was net fris in het veld gekomen en ging er op volle vaart achteraan ... En hij haalde het gevaar weg.... Wel nu weer een gevaarlijke corner voor de tegenpartij ..  Weer een prachtige bal ... En fantastisch gekopt .. Gelukkig voor ons vol op de paal.... Bal komt bij Kai en met een fantastische sleepbeweging zet hij 3 spelers op het verkeerde been en kan zo rustig uitverdedigen.

In de aanval erna van de tegenpartij stond Christiaan weer heerlijk met Santi als een blok achterin en het gevaar was weer geweken. ... Later kwamen ze wel heel dicht bij het doel met een snoeihard schot ... Bruce kijkt ... Bruce duikt ... En Bruce redt ...

Bruce zet rustig de aanval op door de bal naar Christiaan te gooien.. Die een steekbal schiet naar Kai ... Kai weer weg met de bal en op het laatste moment passt hij naar Job 3-1

Opdracht van de coach van de tegenstanders was dan ook duidelijk ...  Alle ballen naar hun sterspeler en lichaam gebruiken !

Vanuit een mooie indribbel wordt de bal mooi hoog voor gegeven , en wederom met een kopbal een doelpunt 3-2 en meteen erna volgden het rustsignaal ... Correctie ... SIGNAAL want we hadden geen fluit.

In de rust weer 2 wissels en we konden starten... Tegenstanders klappen er bovenop en pushen aanval na aanval eruit ... Bruce weer een mooie redding maar de organisatie was even totaal weg 3-3 en 3-4.

Thijs een prachtige actie langs de lijn die net mis ging ... Tegenstanders meteen weer richting ons doel maar weer Bruce die dit voorkomt..... Hierna een prachtige opbouw die via Santi begon en vervolgens naar Thijs die de bal knap doorspeelde naar Job en die op zijn beurt de bal aan Kyan gaf en helaas mis schoot.

Onze jongens waren vol op jacht naar de gelijkmaker .. Spannende momenten ... Zo spannend dat de reporter zelfs op het gras belandde..... Santi is achterin super geconcentreerd aan het spelen en pakt met het betere duw-werk de bal af en geeft een pass op maat naar Thijs die maar net mist .

Dan maar weer eens een time out ... Kai en Christiaan er weer in na hun reservebeurt ... Opdracht duidelijk.

Uit het niets een bal in de kluts ... Ik zag Bruce met de bal in zijn handen staan en ons team roepen "NEE ZAT ER NIET IN" ... Wij konden het aan onze kant niet zien ... Hadden geen spelbegeleider ...

Coaches van de tegenpartij zeiden dat de bal wel over de lijn was geweest.

Geen doellijn technologie hier .... Dus ben je aan het eind van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker en sta je toch nog 5-3 achter ... Het woord van de coaches van de tegenpartij tegen het woord van je eigen kinderen ... Aangezien de KNVB gaat voor het plezier voor de kinderen is nu gekozen voor het plezier van de kinderen van tegenstanders.

Wat moet je anders ? ... Wij zagen het niet dus ook geen idee wat je in zo'n situatie moet doen als er geen scheidsrechter / spelbegeleider is.

Hierna maar afgefloten ....

Nog even wat penalty's schieten


Hierna handjes schudden.... Was een leuke spannende pot.

Nu uitrusten , want morgen dagje voetballen op het ADO Den Haag netwerktoernooi ( net zoals de tegenstanders ).

Gr Marcel de Rooij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten