zaterdag 7 oktober 2017

2e en 3e competitieronde + ADO netwerktoernooi

Een dag na de 1e competitiewedstrijd moesten de boys aantreden bij het ADO netwerktoernooi in het Zuiderpark.


Van de 12 aanwezige JO8-1 teams konden we nu vergelijken hoe "ver" onze jongens zijn.

Eerst nog even naar de jongens van ADO kijken , waar onze oud spelers Noa & Gio nu de vleugels beheren en ons daarna opmaken voor de 1e wedstrijd tegen DHC.

Dit was een spannende , prachtige pot die eindigde in een 1-1, maar daar zat meer in.


In de 2e wedstrijd was Forum Sport de tegenstander .... Ook hier een fantastisch gelijk opgaand , spannend potje voetbal met wederom een 1-1 op het scorebord.

In de 3e wedstrijd moesten we aantreden tegen RKAVV .... Nu waren onze jongens wakker en fit ... Als machines lieten ze zien hoe het potje voetbal gespeeld moet worden ... Een knappe 6-1 overwinning hier en qua punten draaien we leuk mee bovenin en alles kan nog gebeuren om 1e of 2e in de poule te worden voor de kruisfinales want Quick nog puntloos en daar moeten wij nog tegen maar eerst volgt HVV nog.


Nu de wedstrijd tegen HVV ... Voor de beker al tegen dit team gespeeld en toen genadeloos afgeslacht ... Dus tijd voor de revanche.... Vandaag heeft HVV nog niet verloren , dus belangrijke punten voor ons .... Een spannend fel potje volgt , maar op de valreep ging toch HVV met de winst aan de haal door net aan 3-2 te winnen.

De laatste wedstrijd van vandaag werd dus alles beslissend ... Wij moesten winnen van Quick .. En als je er dan vanuit HVV waarschijnlijk wint van DHC , dan is er nog een kansje dat we door gaan naar de kruisfinales.

Laatste wedstrijd tegen Quick ... Mooie potje weer .. En een 3-2 winst ... En nu maar afwachten ... Zijn we door of zijn we niet door ?....Helaas was het ons niet gegund ... DHC wint van HVV en deze beiden teams zijn hierdoor geplaatst voor de kruisfinales ... Waarin overigens beide teams later hebben gewonnen en nu tegenover elkaar in het ADO Cars Jeans stadion de finale gaan spelen... 

Onze poule blonk dus duidelijk uit en onze jongens hebben het gewoon SUPER gedaan. En 1-1 spelen tegen de poulewinnaar en finalist is zeker een TOP prestatie.

De dag erna maar weer trainen :


Om vervolgens zaterdag 30 september weer richting HVV te gaan ... Je zal dit team haast tot je vriendenkring gaan rekenen ... 

Wederom vroeg verzamelen :


En daarna de warming up , onder toeziend oog van de trainer /coach


Bruce gaf aan te willen keepen , dus die werd goed ingeschoten door de jongens...

Na de aftrap veroverde Kai direct de bal en gaf een super pass op Santi die maar net het doel mist... Meteen hoge druk en laten zien dat de vorige keer een "foutje" was.... We beginnen super maar na een corner komt HVV toch op 1-0 .... Hierna kwam de hoge druk vanuit HVV en zag je onze jongens even "zoeken" ...


En er volgden 2-0 , 3-0 en 4-0 ... De leider van de tegenpartij stond zich enorm op te winden over het feit dat een terugspeelbal niet door de keeper in de handen mag worden gepakt en daar moest wat aan gebeuren ... Aangezien er een spelbegeleider rond liep rond het veld , denk ik dat die meneer daar wat aan moet doen en niet 1 van de ouders ... Persoonlijk denk ik "laat lekker gaan" ... maar ja regel is regel , dus in de time-out werd er medegedeeld dat we dit niet meer mochten doen... Prima.

Na de time-out veel heen en weer voetbal met nog wel een schot op de lat van onze kant en 10 minuten geen doelpunten tot aan de rust.

Na de rust viel dan eindelijk ons doelpunt 5-1 en vlak erna meteen de 5-2 .. Onze jongens lijken er klaar mee te zijn en gaan vol op jacht  ... Na een corner voor ons meteen de 5-3 en je zag HVV paniekerig worden en gaan duwen en trekken ... Iedereen stond te wachten op de 5-4 maar de keeper had de bal maar net ... Vlak voor de time out scoort toch HVV nog de 6-3 , maar deze helft hadden we 3-1 gewonnen !

Na de time-out begonnen onze jongens weer met jagen , en het wordt uiteindelijk een mooie pot waarin we zeker niet zijn weggespeeld zoals de 1e ontmoeting ... Wel vallen er nog 3 doelpunten voor HVV , maar wat deden onze jongens het goed ... Iedere wedstrijd een beetje beter.

De week erna weer trainen , trainen en trainen en uitleg van de trainers


Voordat vanavond een belangrijke wedstrijd gaat beginnen voor het Nederlands elftal , moesten eerst de vroege vogels van de JO8-1 aantreden om 8 uur voor de warming up terwijl het speelveld werd klaargemaakt , de pionnen werden gehaald en er een fluitje werd gescoord.... Ondertussen werd er koffie gehaald ...Een fantastische georganiseerde voorbereiding zo , dus mocht er verloren worden van Forum , dan lag het niet aan ons.

Een perfecte spelbegeleider stond klaar voor de actie van vandaag en we konden dus beginnen.

Vrij snel valt de 1-0 voor ons via Kai , hierna meteen een schot van Santi die door de keeper werd geweerd.

Dilly verzorgde de 2-0 en had direct erna zo'n hard schot die mooi werd tegengehouden door de keeper , maar dat schot was perfect en wat een kracht zat er achter !

Na de time-out was Job ook ontwaakt en kwamen we op 4-0 ... Kyan had hierna een fantastische actie maar schoot net mis ... Santi verzorgde de 5-0 ... En Dilly dribbelde nog mooi door de verdediging heen en maakte een mooie panna bij de keeper , alleen bleef de bal stil liggen op de lijn ...

Hierna miste de reporter een paar zaken maar we gingen de rust in met een 6-1 voorsprong.


Na de rust een mooie pass van Kyan op Kai , die cool werd afgemaakt 7-1 ... Hierna wederom Kyan die een mooi passje geeft op Christiaan die de 8-1 erin prikt.

Thijs is achterin beresterk bezig en is steeds op tijd om te zorgen dat de tegenstanders net geen schot kunnen maken.

Bruce is op zoek naar de bal en staat af en toe op de middenlijn de tegenstanders uit te dagen , om vervolgens hard terug te rennen als de bal zijn kant op komt.

Kai maakt weer eens een fraaie move langs de lijn , en zet de bal uitstekend op maat voor op Kyan , die na al die passjes nu zelf de 9-1 erin ramt.

Voor de laatste time-out stond er al 12-1 op het scorebord in ons voordeel.

In de laatste 10 minuten was het nog Christiaan die de 13-1 en 14 -1 mocht afronden.

Een mooie teamprestatie deze week , en goed voor het zelfvertrouwen van de jongens .... En dus gewoon pech de 1e wedstrijden !

Aankomende week weer trainen en dan zaterdag een uitwedstrijd tegen Quick om 8.30 uur.

Gr Marcel de Rooij






Geen opmerkingen:

Een reactie posten