zaterdag 28 oktober 2017

5e competitieronde 28 oktober 2017

Vandaag stond de wedstrijd tegen  Graaf Willem II-V.A.C. op het programma. Vorige week speelden zij een 4-6 verlies tegen HVV dus het wordt een spannende pot voetbal tegen een geduchte tegenstander.

In het donker stonden we om 8 uur al op het veld om de doeltjes en de pionnen klaar te zetten om daarna aan de warming up te beginnen ( zonder de verlichting ).


Bij de aankomst van de tegenstanders op het veld maakte de trainer een spectaculaire entree door letterlijk in het veld te landen. Hij zag de hoge opstap niet en voordat hij het doorhad vloog zijn heerlijk warm bakje koffie door de lucht en hij er achteraan .. Voor de kinderen van de tegenstanders een goede waarschuwing : "Let op de verhoging , anders val je". Overdreven om het op deze manier voor te doen , maar goed ze waren wel goed gewaarschuwd nu.

En net deze wedstrijd heeft onze huisfotograaf zijn fototoestel niet bij zich ...

Gelukkig had de trainer er niets aan over gehouden !

Van dit onrustige begin werd meteen gebruik gemaakt door onze huisfotograaf , door een jongen van de tegenstanders tot zich te roepen .... Met een mooie blinkende 2 euro munt in zijn hand zei hij tegen de jongen "Als je de bal in je eigen doel schiet is deze mooie munt voor jou !" ... Die kans werd erg klein want hij toonde niet echt interesse , dus we moeten het op eigen kracht doen.

Vanaf de aftrap gingen onze jongens direct fel op de bal en binnen 5 seconden lag de 1-0 erin ... De ouders van de tegenpartij vonden het maar vreemd dat het doelpunt telde want we waren pas net begonnen (?.. ik weet van de nieuwe spelregels , maar deze was mij niet bekend en gelukkig bij de spelbegeleider ook niet ) ... Om die op te vrolijken pompten Job dan ook maar meteen in dezelfde minuut de 2-0 erin omdat hij de bal zo van de keeper kreeg.


Achterin is de deur op slot met Christiaan en Thijs ... Thijs lijkt vast te zitten aan de tegenstander met klittenband want die laat hem geen seconde alleen.

Na een indribbel komt de bal via Job naar Christiaan en die passt naar Santi , die vervolgens prachtig afrond ... En zo was het alweer 3-0 ... En vlak voordat er voor de 1e time-out werd gefloten werd er nog even 4-0 op het scorebord gezet .... Wat een heerlijke start zeg !

In de time out 2 wissels en meteen nadat er werd begonnen lag de 4-1 er in en na een corner verdween de 4-2 in ons netje... Christiaan mee naar voren en probeert het ook eens met een hard schot maar de keeper redt ... In de counter gaat de bal Bruce voorbij en rekent iedereen de 4-3 al ... Maar Christiaan stond als back-up op de doellijn en kon de bal goed keren dus bleef 4-2 , maar vlak erna viel toch de 4-3 nog.

Iets voorbij de middenlijn ontvangst Santi de bal en haalt snoeihard uit richting het doel ... Een prachtig bal , recht op het doel af maar de keeper redt fantastisch en de bal komt voor Christiaan zijn voeten ... Met een hoge lob probeert hij de bal erin te krijgen , maar die ging over.

Rust en even drinken en bespreken wat er fout ging na de time out ... Ondertussen waren de rode shirts gearriveerd zodat we die aan konden doen , want sommigen hadden moeite om het verschil te zien langs de lijn.

In de 2e helft is Dilly goed fysiek bezig en er niet vies van om af en toe een schouderduwtje te geven.


Nadat Kai menig 1 op 1 duel wint volgt de 5-3 na een prachtige voorzet.... Kyan fantastisch bezig en veel mooie acties en onderscheppingen..... Dilly haalt mooi uit maar de keeper stond precies goed en erna valt de 5-4 ... Spannend potje die alle kanten op gaat.

Bruce al een paar ballen gered en nu met de spelhervatting een prachtige steekpass vanuit achter naar voren ...Bal wordt alleen onderschept en in de counter valt de gelijkmaker 5-5 en meteen erna de 5-6 ... Zo sta je dus 4-0 voor en een half uur later 6-5 achter ... Wat een spel !

Tegenstanders hadden de oplossing gevonden ... Geef de bal aan Floris ... Die is snel en groot , en dat leek inderdaad de beste oplossing ...Ik ging haast zelf voor hem juichen en zijn naam scanderen.

Kai maakt de prachtige gelijkmaker 6-6 ... En Kyan heeft een snoeiharde bal op het doel , en nadat de bal werd weg gestompt door de keeper kwam de bal weer terug bij Kyan en die haalt weer uit , maar nu stond er een verdediger tussen.


Hierna waren de tegenstanders weer ontsnapt en kwamen akelig dicht bij ons doel , maar Bruce houdt de bal mooi tegen.... Maar toch viel die 6-7 ...Het zal toch niet gebeuren ? .... 4-0 voor staan en vervolgens verliezen.

We zien de spelbegeleider op zijn klokje kijken , dus haast is geboden ... Nog 1 aanval alles uit de kast ... Tikki Takki voetbal en bal komt bij Christiaan en die ziet Kai op een mooi plekkie aankomen en passt de bal ... Kai haalt uit en hoog in de touwen toch die verdiende gelijkmaker ... 7-7 

Leuk potje heren , dank !
Gelijkwaardige , sportieve tegenstander met een sympathieke coach !

Daarna tot 11 uur wat rondhangen want dan hoeven we pas op de foto voor de Hoogvliet voetbalplaatjes actie.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Nootdorp om 8.30 uur. Verzamelen om 8 uur !

Gr Marcel









Geen opmerkingen:

Een reactie posten